Sök
  • Rebecca Netzler

Första Medaljen Tillsammans

En lite längre paus från nyhetsbreven men nu är vi tillbaka igen och denna gång befinner vi oss i Århus, Danmark där Europamästerskapen startar imorgon. Självklart kommer också uppdatering om allt vi gjort sedan senast för er som missat våra uppdateringar på sociala medier.


I början på juni åkte vi på träningsläger i Hvasser, Norge tillsammans med de norska FX seglarna med målet att förbättra vår lättvindsfart. Lägret bjöd på både mycket och lite vind och under midsommarveckan skulle vi redan få besked om träningen med norskorna gjort resultat då vi åkte till Kiel, Tyskland för nästa tävling.

I Kiel seglade vi Kieler Woche som är världens största regatta men också en stor festival i staden med över 3,5 miljoner besökare. Veckan bjöd på blandade förhållanden och tacksamt nog inte överdrivet mycket regn som annars förknippas med Kiel. Här fick vi genast ett kvitto på hur vår lättvindsfart förbättras och vi kämpade med att förbättra starterna under veckans gång. Sammanfattningsvis var det en framgångsrik vecka där vi återigen från start var med och fightades om pallen och äntligen lyckades knipa silvermedaljen! Vi är så stolta över varandra och vår utveckling och vi hade inte kunnat drömma om en bättre uppladdning inför EM.Med medaljen runt halsen tog vi vårt pick och pack och körde vidare till Århus, där vi nu befinner oss och laddar inför EM som börjar imorgon tisdag kl 10:55. Prognosen för veckan ser ut att bli blåsig frånlandsvind och vi är peppade och hungriga efter fler medaljer nu när vi fått känna på att kliva upp på pallen.

Vi vill också utnämna ett stort tack till Bengt Dahlgren AB som hjälpt oss köpa en team-bil som orkar dra vår tunga trailer. Det gör att vi nu är självständiga och kan ta oss dit vi behöver med hamnplans helt klart snyggaste ekipaget.

Sedan vill vi också utnämna ett extra tack till Vencom som stöttat oss med nya segel inför sommarens mästerskap så vi kan prestera på topp.


3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla