Sök
  • Rebecca Netzler

Stark svensk start på seglings-VM i Kanada

Två svenska besättningar inledde strålande när VM i 49erFX och Nacra 17 startade på onsdagen på Saint Margarets Bay utanför Halifax på den kanadensiska ostkusten. Både Vilma Bobeck/Rebecca Netzler (49erFX) och Emil Järudd/Hanna Jonsson (Nacra) ligger på tredjeplats efter dagens tre race.

Men inledningen på VM höll på att sluta illa för Vilma och Rebecca som kapsejsade redan på andra kryssen i första racet. Men de var snabbt uppe igen och seglade in på en stark femteplats. I de två efterföljande racen gick det bättre och de var trea och tvåa i mål.

- Det var definitivt våra förhållanden idag, men farten var trots det inte toppen i första racet. Vi kämpade oss igenom det, hittade tillbaka och lyckades vända mot slutet, säger Vilma och får medhåll från Rebecca:

- Vi kände att vi inte riktigt fick ut det mesta av dagen fartmässigt utan det tog ett race innan vi kände oss bekväma. Då vi har en tendens att välta och det gjorde vi också i dag. Men tack vare att Vilma hade koll på mållinjen kunde vi segla om några båtar på sista baborden in i mål.

En bra start är alltid viktigt i stora mästerskap – även om det återstår många seglingar under ytterligare fem dagar innan det är över.

- Vi förväntar oss en lång vecka med många race där vi vill hålla en så hög lägsta nivå som möjligt. Alla kommer göra misstag, men vi vill minimera våra, speciellt då vi seglar i ett så stort fleet, säger Vilma.

Båda de svenska besättningarna är nykomponerade och har seglat tillsammans i mindre än ett år. Trots det har de redan visat framfötterna i de tuffa och jämna OS-klasserna. På EM i Århus för knappt två månader sedan vann Vilma och Rebecca ett silver i 49erFX medan Emil och Hanna var åtta i Nacra 17.0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla