Sök
  • Rebecca Netzler

Svenskorna har tagit över ledningen på VM

På VM i kanadensiska Halifax har den svenska besättningen Vilma Bobeck/Rebecca Netzler seglat upp i ledningen. Efter halva regattan leder det nykomponerade paret i den tuffa och jämna OS-klassen 49erFX – utan att ens ha seglat på topp.

Fredagens tre seglingar var långt ifrån perfekt för svenskarna. De fick serien 5-31-19. Men alla i toppen hade det svårt.

- Det verkar som det har varit en riktigt tuff dag för hela fleetet. Inget race var det andra likt. Vi fortsätter att se vidare efter nästa möjligheter och påminner oss om att det är lika tufft för alla. Ibland hamnar man på fel sida marginalerna och idag var en sådan dag för oss, säger Vilma och fortsätter:

- Vi hade inte så mycket lättare vind. Men idag kom det från land i stället för utifrån som tidigare och lite från alla möjliga håll. Det var en tuff dag men vi gör bra starter och har bra fart. Sedan är vi kanske sällan på rätt ställe. Men vi fortsätter att kämpa.

Trots allt har Vilma och Rebecca gått från klarhet till klarhet i VM. De missade i första racet när de kapsejsade på andra kryssen men seglade ändå i mål som femma. Efter första dagen låg de trea, efter andra dagen var de tvåa och nu, efter tre dagar, leder de VM.

Vilma och Rebecca är en poäng före de regerande Europamästarna Odile van Aanholt/ Annette Duetz, från Nederländerna. Och de är långt före brasilianskorna Martine Grael/Kahena Kunze som är dubbla olympiska mästare och har dominerat klassen i tio år. Vilma och Rebecca har bara seglat tillsammans i mindre än ett år.

VM avslutas på måndag 5 september.0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla