Sök
  • Rebecca Netzler

Världscup närmar sig

Det är mars månad och för olympisk segling betyder det träning på Palma de Mallorca, som uppladdning inför den årliga regattan Princess Sofia Trophy. Vi har turen att inte bli påverkade av yttre faktorer och är otroligt tacksamma för att kunna vara på plats och träna.


Sen sist har vi förutom träning hunnit med två mini-regattor. Den första var i Vilamoura där vi efter tre dagars tuff racing lyckades ta en andraplats, vi kan lova att vi firade vår första pallplats tillsammans ordentligt (även om Rebecca tyvärr missade prisutdelningen). Vi packade ihop vårt pick och pack och begav oss mot Mallorca där nästa läger var planerat. Vi vill rikta ett extra stort tack till Björklund Bygg som i år stöttar oss med en stor boxtrailer vilket gör vårt resande smidigt och det bästa av allt, kunna hålla allt material torrt och skadefritt.

På Mallorca har vi hunnit med två veckor av riktigt bra träning. Sen var det återigen dags för racing och för första gången skulle vi segla mot många erfarna besättningar och stämma av vår status mot resten av FX klassen. Vi lyckades hålla oss på topp även den här regattan och slutade på en tredjeplats med fight in i det sista där sista målgången handlade om 3a eller 4a.

Nu riktar vi i stället blickarna framåt och den 5 mars startar vår första världscup tillsammans.


Förresten! Om ni undrar varför vi nu seglar med svarta segel på vissa bilder är det för att klassen har fått en ny design med nya segel och mast. Vi kommer därför från och med nu så mycket vi kan segla med svarta segel.3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla