Sök
  • Rebecca Netzler

Vilma och Rebecca jagar guld på VM

Med en dag kvar av VM i 49erFX i Halifax ligger Vilma Bobeck/Rebecca Netzler på andra plats. Och i måndagens två avslutande seglingar kommer de att jaga guldet.

I topp ligger fortfarande Odile van Aanholt/Annette Duetz, Nederländerna. Men svenskorna är bara elva poäng efter och i mästerskapet sista race, där de tio främsta gör upp om medaljerna, står dubbla poäng på spel – så guldstriden är långt ifrån avgjord. Medaljracet börjar kl. 19:30 svensk tid.

Söndagen bjöd på spännande seglingar på Saint Margarets Bay på den kanadensiska ostkusten. Vilma och Rebecca hade serien 3-8-2 i de tre racen. Nederländskorna var något vassare med serien 2-1-3. Men svenskorna var nöjda.

- Idag presterade vi fantastiskt. En gång missade vi att täcka upp högerkanten, men förutom det har vi seglat riktigt bra och stabilt hela dagen. Jag tyckte vi gjorde det ganska enkelt för oss. Vi fokuserade mycket på starterna och litade på vår fart. Det var ganska liknande som dag ett och två så det var bara att hänga max i trapetserna och gasa, berättar Vilma.

Trots att två race återstår på måndagen så är det klart att Vilma och Rebecca, som seglat tillsammans mindre än ett år, kommer att vinna en medalj i sitt första världsmästerskap tillsammans.

- Ja, förvånande nog verkar det som vi har en medalj säkrad. Både jag och Rebecca trodde att vår coach Victor Bergström skämtade när han sa det. Trots det blickar vi bara framåt nu. Det finns mycket kvar att vinna. Vi kommer gå ut imorgon och göra vårt bästa i det avslutande fleet racet, sedan får vi se vad det ger oss för utgångsläge inför medaljracet, säger Vilma.0 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla