Sök
  • Rebecca Netzler

VM-silver till Vilma och Rebecca

Vilma Bobeck/Rebecca Netzler seglade på måndagen hem ett VM-silver i den tuffa OS-klassen 49erFX. Det nykomponerade paret hade chansen att knipa guldet men en miss i starten förstörde dagen för svenskorna. Men de är mer än nöjda med silvret.

- Vår andra mästerskapsmedalj på vårt andra mästerskap tillsammans. Vi kan inte riktigt förstå det. Vi är nästan i chock, säger Rebecca direkt efter finalracet, och fortsätter:

- Medaljen betyder jättemycket. Vi som team är självsäkra på att det vi gör är rätt och passar oss och efter både EM- och VM-silver på vår första säsong får vi ett kvitto på att vårt hårda arbete lönar sig.

VM har bjudit på många olika förhållanden – från lättvind till hårdvind. Och från första dagen har den svenska duon varit med i toppen:

- Det har varit en väldigt lång regatta med mycket race. Vi attackerade direkt från start och jag tycker att vi har ett otroligt bra samarbete ombord där vi lyfter varandras styrkor. Vi har seglat bra hela veckan, men vi har också haft det tufft och det har ibland känts lite motigt. Men vi är jättestolta. Sedan snubblade vi lite på målsnöret i sista medaljracet när vi hade chansen på guldet. Men vi är väldigt nöjda med VM-silvret, berättar Vilma.Måndagen började med ett sista fleetrace med hela fältet. Efter en lite svagare start seglade Vilma och Rebecca upp sig och blev tia. Men viktigast var att de tog in sex poäng på nederländskorna som kom på 16:e plats. Därmed var det klart att svenskorna hade minst en silvermedalj och de behövde vara tre platser bättre (sex poäng) i det sista medaljracet än de regerande världs- och europamästarna, Odile van Aanholt/Annette Duetz, för att snuva dem på guldet.

Men det blev aldrig någon riktig kamp i finalen. Svenskorna kom fel i starten, fick chansa och var aldrig nära att hota nederländskorna, som seglade in på en tredjeplats. Vilma och Rebecca kom tia.

Men placeringen spelade mindre roll. Silvret var redan klart och på mindre än ett år har Vilma och Rebecca etablerat sig i den absoluta världstoppen i 49erFX.

De är ett relativt nykomponerat par och har seglat tillsammans i mindre än ett år. Nederländskorna är också ett nytt par men med en helt annan rutin i bagaget än svenskorna. För Odile van Aanholt var det andra VM-guldet och för Annette Duetz den tredje VM-titeln. Och tillsammans vann de EM-guld för två månader sedan – även den gången tog Vilma och Rebecca silvermedaljen.3 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla