Sök
  • Rebecca Netzler

VM Start Onsdag

Sommaren börjar gå mot sitt slut men istället för att se tillbaka på en lång säsong växlar vi om och upp för om mindre än en vecka börjar VM.


Vi ser tillbaka på en fantastisk sommar med mycket segling på OS vattnet i Marseille, en EM medalj och lite välförtjänt vila. I skrivande stund befinner vi oss i Halifax Nova Scotia där VM börjar om mindre än en vecka. Vi har varit här några dagar och känt på vattnet, vinden och värmen och båten känns snabb.


På söndag mäter vi in båten och seglen vilket innebär att alla tampar och block tas av för att skrovet ska vägas (den får minst väga 94 kg), förstagslängden kontrolleras och seglen stämplas. Sen är det bara att kolhydratsladda inför onsdagens första race.

Trots att det är VM kommer vi segla i årets minsta fält och rykten säger att det bara kommer bli en grupp under hela regattan, därav inga kval eller guldfinal utan alla race förutom det allra sista seglas i samma grupp. För oss gör det ingenting utan vi fokuserar bara på vår segling och prestation. Vi skickar länkar om hur ni följer regattan nästa vecka.PS. Efter EM gästade vi Anna Östlings podcast Seglingspodden där vi pratar om vår satsning, hur vi jobbar som team och vår framgångsrika säsong. Har ni lyssnat? Annars finns avsnittet på Spotify: Seglingspodden

4 visningar0 kommentarer

Senaste inlägg

Visa alla